dijous, 12 de febrer del 2015

Dijous gras, un dia amb llicència per pecar

Tot i que a aquestes alçades de febrer, algú encara recorda els torrons i els excessos de Nadal, que sapigueu que és dijous gras i això ens dona llicència per atipar-nos, com a  mínim... durant una setmana!
La tradició diu, que el d’avui era el primer dia dels carnavals, o el que és el mateix l’inici d’uns dies dedicats a proveïr-se de les calories suficients per suportar el dejuni de la quaresma. Per això les famílies es dedicaven a menjar aliments rics en proteïnes com la carn de porc i els ous. Potser avui, (tot i que molts estan en plena operació bikini), el dejuni oficial de la quaresma no és manté majoritàriament, però sí que hem conservat la tradició del dijous gras que ens convida a menjar coca de llardons, truita i botifarra d’ou. En l’antiguitat, a aquestes alçades de l’any, ja feia dies de la matança del porc, i el que els quedava a les famílies al rebost eren els llardons i les botifarres per això es convertien en l’aliment per excel·lència.

Així que ja ho sabeu: coca de llardons, botifarra d’ou i truita, avui la tradició, us dona llicència per pecar!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada